Wytłaczarki

Urządzenia marki Sandorè to maszyny sprawdzające się w zakładach przetwarzających żywność o różnej wydajności, od rzemiosła do wysokowydajnej produkcji przemysłowej, wytwarzającej tony produktu na godzinę.
Marka SANDORE oferuje maszyny do formowania żywności w szerokim zakresie:
- cukierniczym (ciastka nadziewane, dekorowane, warkocze dwukolorowe oraz bardzo wiele różnych kombinacji),
- piekarniczym (bułeczki nadziewane, pączki nadziewane przed smażeniem),
- mięsnym (kulki mięsne z nadzieniem, bez nadzienia, faszerowane),
- garmażeryjnym (pierogi, kartacze, pyzy, krokiety, kluski, knedle, gnocchi, kulki ryżowe, pierożki chao zhou, falafel),
- batony proteinowe,
- makarony,
- a nawet karma dla zwierząt.
Maszyny do ciastek i ciast
Na maszynach Sandorè możliwa jest produkcja ciastek zwykłych, bez nadzienia, produktów plecionych i dekorowanych na powierzchni, nadziewanych kremami i dżemami lub batonów proteinowych z płatków zbożowych lub suszonych owoców.
Maszyny przetwarzają ciasto z nadzieniem w środku, zgodnie z kształtami i wymiarami wybranymi za pomocą panelu sterowania maszyny.
Produkt jest cięty i dekorowany na różne sposoby przy użyciu form, wałków, gilotyn i wielu innych akcesoriów.
Maszyny do produkcji batonów proteinowych
Maszyny Sandorè są przeznaczone do produkcji batonów energetycznych we wszelkich kształtach i rozmiarach.
Można produkować batony owocowe, czekoladowe, wegańskie, pralinowe lub nadziewane.
Batony proteinowe mogą być z masy jednorodnej lub z chrupiącymi cząstkami, np. z płatkami zbożowym, suszonymi owocami, mogą być też nadziewane.
Kluski, pyzy, knedle, pierogi
Ostrza odcinające ciasto posiadają specjalnie zaprojektowany mechanizm, aby zagwarantować pozostanie nadzienia wewnątrz wyrobu podczas krojenia.
Zrób makaron!
Sandorè oferuje wytłaczarki i suszarki do makaronu, które są zoptymalizowane, aby zagwarantować produkcję nawet dużych, przemysłowych ilości makaronu.
Dodatkowe akcesoria do maszyn Sandorè dają możliwość zdobienia powierzchni produktów czy zmiany rodzaju nacięć.