Szukaj
Close this search box.

Chłodnie

Chłodnio-garownie, komory szokowe, garownie, chłodnie Tecnomac

W swojej ofercie posiadamy chłodnie marki Tecnomac nadające się do piekarnictwa, cukiernictwa, gastronomii czy lodziarstwa.

Niezawodne działanie, ergonomiczna i funkcjonalna konstrukcja, innowacyjna technologia to jedne z głównych atutów jednostek konserwujących TECNOMAC.

Chłodnie TECNOMAC charakteryzują się wysoką jakością wykonania oraz niezwykłą grubością izolacji, aby zapewnić doskonałą konserwację gotowych produktów spożywczych, a także półproduktów i składników. Model CRISP posiada przyjazny dla użytkownika i intuicyjny panel sterowania, by monitorować wszystkie funkcje i wytyczne dla wszystkich obszarów zastosowań.

Asortyment jednostek konserwujących TECNOCEL to idealne rozwiązanie zwiększające ilość przy zachowaniu jakości: poprzez przyjęcie określonego systemu dystrybucji powietrza TECNOCEL zapewnia doskonałe zachowanie świeżości i jakości surowców, półproduktów i gotowych produktów. Cechami charakterystycznymi tej serii są personalizacja i modułowość, które ułatwiają integrację. Różne temperatury robocze i kontrola wilgotności zapewniają solidne rozwiązanie dla każdego obszaru zastosowania.

Crisp

Ta nowa, kompletna gama dedykowanych i specyficznych modeli, zaprojektowana z myślą o ochronie Twoich kreatywnych pomysłów, pasuje do każdego zastosowania. Od przemysłowych lub rzemieślniczych zakładów cukierniczych po kuchnie lub lodziarnie, CRISP to kompletna gama spełniająca wszelkie potrzeby, zapewniająca doskonałą konserwację gotowych i półproduktów oraz surowców.

Najważniejsze zalety serii Crisp:

ICE CREAM

Szeroka gama obejmująca model kompaktowy (CVeS GEL), wersje statyczne lub wentylowane (CSS e CVS GEL) oraz jedną wersję o zwiększonej głębokości (CVL GEL). Struktura wewnętrzna obejmuje zestaw szyn „C”, zaprojektowanych specjalnie do utrzymywania półek we właściwej pozycji.

CUKIERNICTWO, CZEKOLADY I PIEKARNIE

CVS, CVL, CVM i CCS to modele zaprojektowane specjalnie dla zakładów przemysłowych i rzemieślniczych. Dostępne zarówno w wersji pozytywowej, jak i negatywowej, są szybką odpowiedzią na potrzebę kreatywnego wypieku i sztuki wyrobu pralinek. Ponadto są idealnym sprzymierzeńcem w zachowaniu zapachu surowców i półproduktów.

GASTRONOMIA

Gama szaf chłodniczych CRISP wprowadza wersję gastronomiczną o nazwie CGS, z dodatnią lub ujemną temperaturą roboczą. Niezwykle łatwe w obsłudze i wyposażone w bardzo prosty dotykowy panel sterujący, szafki te będą niezbędnym elementem do starannego zorganizowania własnego środowiska pracy.

TecnoCEL

Elastyczna, modułowa i praktyczna w użyciu szafa chłodnicza TECNOCEL została zaprojektowana z myślą o jak najlepszej organizacji zakładów i kuchni. W szczególności system dystrybucji pomaga zachować świeżość i nienaganną jakość składników, półproduktów i dań gotowych. Modułowość konstrukcji TecnoCEL ułatwia łatwą integrację z dowolnymi ramami, a otwarcie w dwóch przedziałach każdego modułu zapewnia użytkownikowi maksymalną elastyczność.

Pojemność w zależności od modelu: od 30 do 120 tacek 60×80 cm lub od 60 do 240 tacek 60×40 cm.

Najważniejsze zalety serii TecnoCEL:

INTUICYJNE STEROWANIE

Nowy, przyjazny dla użytkownika dotykowy panel sterowania upraszcza sterowanie i operacje programowania. Pozwala ustawić temperaturę, wilgotność (jeśli jest zainstalowana), wybrać ciągłe chłodzenie, funkcję oszczędzania energii i odszranianie.
Dotykowy panel sterowania jest przystosowany do połączenia Modbus, dla przemysłu 4.0.

OPTYMALNE NAWIETRZANIE

Innowacyjny system napowietrzania wewnętrznego szaf chłodniczych TECNOMAC zapobiega bezpośredniemu przepływowi zimnego powietrza po żywności, eliminując w ten sposób ryzyko odwodnienia lub „efektu mrozu”. Powietrze jest transportowane przez pionowe kanały boczne, co zapewnia doskonałą wentylację.

SZAFY CHŁODNICZE SZYTE NA MIARĘ

Linię szaf chłodniczych TecnoCEL można dostosować do indywidualnych potrzeb każdego użytkownika. Model podstawowy z dwojgiem drzwi można łączyć z innymi modułami, tworząc pojedynczą komórkę chłodniczą z maksymalnie 8 drzwiami.

BanControl

BanControl to system konserwacji zaprojektowany z myślą o zaspokojeniu wszelkich potrzeb przestrzennych: łączy w sobie praktyczność stołu warsztatowego ze stali nierdzewnej z funkcją szafy chłodniczej. Przy bardzo ograniczonej powierzchni jest dostępny w różnych konfiguracjach modułowych: od 1 do 4 komór chłodniczych.

Temperatura robocza w zależności od modelu: 0°C / +15°C lub -10°C / -20°C.

Pojemność: 32 tace 60×40 cm lub 32 ruszty GN 1/1.

Najważniejsze zalety serii BanControl:

  • NIEZBĘDNY I INTUICYJNY PANEL STEROWANIA
  • REGULOWANA WYSOKOŚĆ NÓŻEK
  • REGAŁ NA TACE Z ZMIENNYM STOPIENIEM
  • KONSTRUKCJA ZE STALI NIERDZEWNEJ
  • KONFIGURACJA EN1 LUB GN 1/1