Piece wózkowe TECHNO
Piec obrotowy Techno marki Mondial Forni, zapewnia wysoką jakość pieczenia dzięki elastycznemu zarządzaniu produkcją. Piece serii Techno pozwalają na inteligentne zarządzanie piecem dzięki kontroli elektronicznej, która pozwala na kontrolowanie każdej fazy wypieku. Dzięki „funkcji SLEEP”, która pozwala określić automatyczne wyłączenie się pieca po ustalonym czasie nieużywania zużycie energii jest optymalizowane. Pojemność wypiekowa w zależności od wersji od 6,3 do 21,6m2.
Zalety pieca wózkowego TECHNO
DOSKONAŁA JAKOŚĆ PIECZENIA
Unikalny system MondialForniBTT kieruje powietrze spod i za komorą ku górze, zapewniając równomierny przepływ ciepła i wyjątkowy rozwój produktu.
DOSKONAŁE INTENSYWNE PIECZENIE
System DAF (Double Air Flow) zapewnia maksymalną jednorodność gotowania nawet przy intensywnym lub krótkim czasie gotowania. Napływ gorącego powietrza do komory z dwóch kierunków pozwala na bardziej równomierne rozprowadzanie ciepła.
GWARANTOWANA CHRUPKOŚĆ
Szybkie suszenie zapewnia większą chrupkość i trwałość każdego produktu. Jego zastosowanie skraca czas potrzebny do odprowadzenia pracy do komory o 70%.
ZASKAKUJĄCA WYDAJNOŚĆ (piece spalinowe)
Turbolator to spiralny rdzeń w rurach wymiennika ciepła, który poprawia wymianę ciepła w piecu. W ten sposób temperatura spalin nigdy nie przekracza ustawionej temperatury na pokładzie o więcej niż 50oC, co drastycznie zmniejsza zużycie energii.
MAKSYMALNA ZDOLNOŚĆ ADAPTACJI
Talerz obrotowy i hak można dostosować tak, aby były kompatybilne ze wszystkimi typami stojaków.
AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE
Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.
MAKSYMALNA WYDAJNOŚĆ
Wymiennik ciepła ze stali inox gwarantuję wyższą wydajność +90%(wartość obliczona protokołem pomiaru Mondial Forni) pozwalając w tyn sposób na redukcję zużycia energii.
WIDOCZNOŚĆ WYPIEKÓW
Czyszczenie pieca jest szybkie i proste dzięki obecności uchylnych szyb, które zapewniają wypiekom perfekcyjną widoczność podczas pieczenia.
PAMIĘĆ DO 80 RECEPTUR
Można załadować do 80 dostosowanych przepisów, każdy z maksymalnie 9 fazami gotowania.
STAŁA IZOLACJA
Podwójna wartswa mat z wełny mineralnej o wysokiej gęstośći (100kg/m3), która pokrywa obwód pieca, pozwala uniknąć mostków cieplnych i gwarantuje maksymalną izolację termiczną oraz jej trwałość w czasie przyczyniająć się w ten sposób do większej oszczędności energii.
Specyfikacja techniczna pieca wózkowego TECHNO
Wartości piecy:
Masa termiczna
(zdolność do utrzymywania ciepła)
Elastyczność
(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)
Dynamiczność
(możliwość szybkiej zmiany temperatury)