Szukaj
Close this search box.

Piece wózkowe TECHNO

Piec obrotowy Techno marki Mondial Forni, zapewnia wysoką jakość pieczenia dzięki elastycznemu zarządzaniu produkcją. Piece serii Techno pozwalają na inteligentne zarządzanie piecem dzięki kontroli elektronicznej, która pozwala na kontrolowanie każdej fazy wypieku. Dzięki „funkcji SLEEP”, która pozwala określić automatyczne wyłączenie się pieca po ustalonym czasie nieużywania zużycie energii jest optymalizowane. Pojemność wypiekowa w zależności od wersji od 6,3 do 21,6m2.

Zalety pieca wózkowego TECHNO

Piece wózkowe SLIM Mondial Forni - Vissail

DOSKONAŁA JAKOŚĆ PIECZENIA

Unikalny system MondialForniBTT kieruje powietrze spod i za komorą ku górze, zapewniając równomierny przepływ ciepła i wyjątkowy rozwój produktu.

DOSKONAŁE INTENSYWNE PIECZENIE

System DAF (Double Air Flow) zapewnia maksymalną jednorodność gotowania nawet przy intensywnym lub krótkim czasie gotowania. Napływ gorącego powietrza do komory z dwóch kierunków pozwala na bardziej równomierne rozprowadzanie ciepła.

GWARANTOWANA CHRUPKOŚĆ

Szybkie suszenie zapewnia większą chrupkość i trwałość każdego produktu. Jego zastosowanie skraca czas potrzebny do odprowadzenia pracy do komory o 70%.

ZASKAKUJĄCA WYDAJNOŚĆ (piece spalinowe)

Turbolator to spiralny rdzeń w rurach wymiennika ciepła, który poprawia wymianę ciepła w piecu. W ten sposób temperatura spalin nigdy nie przekracza ustawionej temperatury na pokładzie o więcej niż 50oC, co drastycznie zmniejsza zużycie energii.

MAKSYMALNA ZDOLNOŚĆ ADAPTACJI

Talerz obrotowy i hak można dostosować tak, aby były kompatybilne ze wszystkimi typami stojaków.

AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE

Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.

MAKSYMALNA WYDAJNOŚĆ

Wymiennik ciepła ze stali inox gwarantuję wyższą wydajność +90%(wartość obliczona protokołem pomiaru Mondial Forni) pozwalając w tyn sposób na redukcję zużycia energii.

WIDOCZNOŚĆ WYPIEKÓW

Czyszczenie pieca jest szybkie i proste dzięki obecności uchylnych szyb, które zapewniają wypiekom perfekcyjną widoczność podczas pieczenia.

PAMIĘĆ DO 80 RECEPTUR

Można załadować do 80 dostosowanych przepisów, każdy z maksymalnie 9 fazami gotowania.

STAŁA IZOLACJA

Podwójna wartswa mat z wełny mineralnej o wysokiej gęstośći (100kg/m3), która pokrywa obwód pieca, pozwala uniknąć mostków cieplnych i gwarantuje maksymalną izolację termiczną oraz jej trwałość w czasie przyczyniająć się w ten sposób do większej oszczędności energii.

Specyfikacja techniczna pieca wózkowego TECHNO

Wartości piecy:

Masa termiczna

(zdolność do utrzymywania ciepła)

3/5

Elastyczność

(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)

4/5

Dynamiczność

(możliwość szybkiej zmiany temperatury)

5/5

Zastosowanie:

Miejsce produkcji

Rodzaje produktów