Szukaj
Close this search box.

Piece wózkowe BASIC

Piece Basic marki Mondial Forni zaskakuje wszechstronnością zastosowania idealnie połączoną z niezwykła łatwością obsługi. Piec Basic został w całości zaprojektowany i wyprodukowany we Włoszech w oparciu o tradycje rzemieślnicze i najnowsze rozwiązania technologiczne. Pojemność wypiekowa w zależności od modelu od 3,6; 5 lub 7,2m2.

Zalety pieca wózkowego BASIC

Piece wózkowe SLIM Mondial Forni - Vissail

DOSKONAŁA JAKOŚĆ PIECZENIA

Unikalny system MondialForniBTT kieruje powietrze spod i za komorą ku górze, zapewniając równomierny przepływ ciepła i wyjątkowy rozwój produktu.

GWARANTOWANA CHRUPKOŚĆ

Szybkie suszenie zapewnia większą chrupkość i trwałość każdego produktu. Jego zastosowanie skraca czas potrzebny do odprowadzenia pracy do komory o 70%.

MAKSYMALNA ZDOLNOŚĆ ADAPTACJI

Talerz obrotowy i hak można dostosować tak, aby były kompatybilne ze wszystkimi typami stojaków.

AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE

Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.

MAKSYMALNA NIEZAWODNOŚĆ

Wymiennik ciepła, całkowicie został wykonany ze stali nierdzewnej - powoduje też to niższe zużycie energii.

PAMIĘĆ DO 80 RECEPTUR

Można załadować do 80 dostosowanych przepisów, każdy z maksymalnie 9 fazami gotowania.

WIDOCZNOŚĆ WYPIEKÓW

Czyszczenie pieca jest szybkie i proste dzięki obecności uchylnych szyb, które zapewniają wypiekom perfekcyjną widoczność podczas pieczenia.

Specyfikacja techniczna pieca wózkowego BASIC

Wartości piecy:

Masa termiczna

(zdolność do utrzymywania ciepła)

3/5

Elastyczność

(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)

4/5

Dynamiczność

(możliwość szybkiej zmiany temperatury)

5/5

Zastosowanie:

W sklepie i miejscu produkcji

Rodzaje produktów