Piece Basic marki Mondial Forni zaskakuje wszechstronnością zastosowania idealnie połączoną z niezwykła łatwością obsługi. Piec Basic został w całości zaprojektowany i wyprodukowany we Włoszech w oparciu o tradycje rzemieślnicze i najnowsze rozwiązania technologiczne. Pojemność wypiekowa w zależności od modelu od 3,6; 5 lub 7,2m2.
Zalety pieca wózkowego BASIC
DOSKONAŁA JAKOŚĆ PIECZENIA
Unikalny system MondialForniBTT kieruje powietrze spod i za komorą ku górze, zapewniając równomierny przepływ ciepła i wyjątkowy rozwój produktu.
GWARANTOWANA CHRUPKOŚĆ
Szybkie suszenie zapewnia większą chrupkość i trwałość każdego produktu. Jego zastosowanie skraca czas potrzebny do odprowadzenia pracy do komory o 70%.
MAKSYMALNA ZDOLNOŚĆ ADAPTACJI
Talerz obrotowy i hak można dostosować tak, aby były kompatybilne ze wszystkimi typami stojaków.
AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE
Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.
MAKSYMALNA NIEZAWODNOŚĆ
Wymiennik ciepła, całkowicie został wykonany ze stali nierdzewnej - powoduje też to niższe zużycie energii.
PAMIĘĆ DO 80 RECEPTUR
Można załadować do 80 dostosowanych przepisów, każdy z maksymalnie 9 fazami gotowania.
WIDOCZNOŚĆ WYPIEKÓW
Czyszczenie pieca jest szybkie i proste dzięki obecności uchylnych szyb, które zapewniają wypiekom perfekcyjną widoczność podczas pieczenia.
Specyfikacja techniczna pieca wózkowego BASIC
Wartości piecy:
Masa termiczna
(zdolność do utrzymywania ciepła)
3/5
Elastyczność
(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)