Piece rurowe LEM
Piece Lem marki Mondial Forni to kompaktowe rurowe piece parowe, które idealnie nadają się do produkcji chleba i wyrobów ciastkarskich. Piec 4 półkowy z powierzchnią wypiekową 4 lub 6m2.
Zalety pieca rurowego LEM
Dynamika produkcji
Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając elastyczność produkcji
Równomierne ciepło w pokładach
Półki są wykonane z mieszanki na bazie cementu, która zawiera metalową siatkę dla idealnego rozprowadzania ciepła
Uproszczona instalacja
Montaż jest bardzo szybki i łatwy i nie wymaga pomocy przy montażu.
Interfejs
Odkryj nową koncepcję interfejsu dotykowego
Bogaty w funkcje, intuicyjny i łatwy w obsłudze interfejs. Dzięki kolorowemu ekranowi dotykowemu, jedno dotknięcie i masz dostęp do kompletnego systemu zarządzania piecem, który pomoże Ci obniżyć koszty eksploatacji i usprawnić pracę warsztatu, także ze zdalnej lokalizacji.
DYNAMIKA PRODUKCJI
Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając przy tym elastyczność produkcji.
AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE
Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.
OSZCZĘDZANIE ENERGI
Podwójna warstwa izolacji o dużej gęstości zapewnia maksymalną izolację termiczną, optymalizując zużycie energii.
FUNKCJONALNOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ
Duża stabilność cieplna pieca umożliwia pracę przy dużych obciążeniach produkcyjnych. Wszystkie instalacje dostępne są od przodu pieca. Piec może zostać przestawiony w inne miejsce pracy bez dodatkowych kosztów.
RÓWNOMIERNE CIEPŁO W POKŁADACH
Półki są wykonane z mieszanki na bazie cementu, która zawiera metalową siatkę dla idealnego rozprowadzenia ciepła.
UPROSZCZONA INSTALACJA
Montaż jest bardzo szyybki i łatwy; nie wymaga pomocy przy montażu.
DOSKONAŁA WIDOCZNOŚĆ
Dobrą widoczność komory zapewniają duże przeszklone drzwi oraz wydajny system oświetlenia wnętrza.
ZACIEMNIENIE
Funkcja, która zarządza skokami napięcia i przerwami w dostawie prądu, umożliwiając automatyczne ponowne uruchomienie pieca i kontynuowanie pieczenia.
Specyfikacja techniczna pieca rurowego LEM
Wartości piecy:
Masa termiczna
(zdolność do utrzymywania ciepła)
Elastyczność
(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)
Dynamiczność
(możliwość szybkiej zmiany temperatury)