Szukaj
Close this search box.

Piece rurowe LEM

Piece Lem marki Mondial Forni to kompaktowe rurowe piece parowe, które idealnie nadają się do produkcji chleba i wyrobów ciastkarskich. Piec 4 półkowy z powierzchnią wypiekową 4 lub 6m2.

Zalety pieca rurowego LEM

Dynamika produkcji

Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając elastyczność produkcji

Równomierne ciepło w pokładach

Półki są wykonane z mieszanki na bazie cementu, która zawiera metalową siatkę dla idealnego rozprowadzania ciepła

Uproszczona instalacja

Montaż jest bardzo szybki i łatwy i nie wymaga pomocy przy montażu.

Piece wózkowe SLIM Mondial Forni - Vissail

Interfejs

Odkryj nową koncepcję interfejsu dotykowego
Bogaty w funkcje, intuicyjny i łatwy w obsłudze interfejs. Dzięki kolorowemu ekranowi dotykowemu, jedno dotknięcie i masz dostęp do kompletnego systemu zarządzania piecem, który pomoże Ci obniżyć koszty eksploatacji i usprawnić pracę warsztatu, także ze zdalnej lokalizacji.

DYNAMIKA PRODUKCJI

Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając przy tym elastyczność produkcji.

AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE

Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.

OSZCZĘDZANIE ENERGI

Podwójna warstwa izolacji o dużej gęstości zapewnia maksymalną izolację termiczną, optymalizując zużycie energii.

FUNKCJONALNOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ

Duża stabilność cieplna pieca umożliwia pracę przy dużych obciążeniach produkcyjnych. Wszystkie instalacje dostępne są od przodu pieca. Piec może zostać przestawiony w inne miejsce pracy bez dodatkowych kosztów.

RÓWNOMIERNE CIEPŁO W POKŁADACH

Półki są wykonane z mieszanki na bazie cementu, która zawiera metalową siatkę dla idealnego rozprowadzenia ciepła.

UPROSZCZONA INSTALACJA

Montaż jest bardzo szyybki i łatwy; nie wymaga pomocy przy montażu.

DOSKONAŁA WIDOCZNOŚĆ

Dobrą widoczność komory zapewniają duże przeszklone drzwi oraz wydajny system oświetlenia wnętrza.

ZACIEMNIENIE

Funkcja, która zarządza skokami napięcia i przerwami w dostawie prądu, umożliwiając automatyczne ponowne uruchomienie pieca i kontynuowanie pieczenia.

Specyfikacja techniczna pieca rurowego LEM

Wartości piecy:

Masa termiczna

(zdolność do utrzymywania ciepła)

3/5

Elastyczność

(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)

3/5

Dynamiczność

(możliwość szybkiej zmiany temperatury)

4/5

Zastosowanie:

W sklepie i miejscu produkcji

Rodzaje produktów