Piec rurowy Ecomondial marki Mondial Forni jest piecem piekarskim rurkowym 3, 4 i 5 komorowym. Przeznaczony jest do wypieku każdego rodzaju pieczywa a w szczególności do wypieku chleba pszenno-żytniego, dzięki zastosowaniu konstrukcji rurkowej bez ceramiki. Pozwala to na montaż pieca tam, gdzie nie może być zastosowana ceramika, np. z uwagi na ciężar (stropy). Powierzchnia wypiekowa od 6,1 do 20,3m2.
Zalety pieca rurowego ECOMONDIAL
Dynamika produkcji
Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając przy tym elastyczność produkcji.
Niskie zużycie
Unikalny system zarządzania spalinami umożliwia instalację palników o małej mocy, co zapewnia mniejsze zużycie i mniejsze koszty instalacji.
ZACIEMNIENIE
Funkcja, która zarządza skokami napięcia i przerwami w dostawie prądu, umożliwiając automatyczne ponowne uruchomienie pieca i kontynuowanie pieczenia.
AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE
Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.
FUNKCJONALNOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ
Duża stabilność cieplna pieca umożliwia pracę przy dużych obciążeniach produkcyjnych. Wszystkie instalacje dostępne są od przodu pieca. Piec może zostać przestawiony w inne miejsce pracy bez dodatkowych kosztów.
SZKŁO TERMOREFLEKSYJNE
Specjalne szkło termorefleksyjne zmniejsza utratę ciepła z pieca.
ZASILANIE
Piec Ecomondial opalany jest nowoczesnym palnikiem gazowym lub olejowym.
Specyfikacja techniczna pieca rurowego ECOMONDIAL
Wartości piecy:
Masa termiczna
(zdolność do utrzymywania ciepła)
3/5
Elastyczność
(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)