Szukaj
Close this search box.
Piece rurowe Ecomondial Mondial Forni

Piece rurowe ECOMONDIAL

Piec rurowy Ecomondial marki Mondial Forni jest piecem piekarskim rurkowym 3, 4 i 5 komorowym. Przeznaczony jest do wypieku każdego rodzaju pieczywa a w szczególności do wypieku chleba pszenno-żytniego, dzięki zastosowaniu konstrukcji rurkowej bez ceramiki. Pozwala to na montaż pieca tam, gdzie nie może być zastosowana ceramika, np. z uwagi na ciężar (stropy). Powierzchnia wypiekowa od 6,1 do 20,3m2.

Zalety pieca rurowego ECOMONDIAL

Piece rurowe Ecomondial Mondial Forni - dynamika produkcji

Dynamika produkcji

Konstrukcja pieca ze stali nierdzewnej pozwala na szybsze zmiany temperatury na pokładzie w porównaniu z tradycyjnymi piecami murowanymi, zwiększając przy tym elastyczność produkcji.

Piece rurowe Ecomondial Mondial Forni - niskie zużycie

Niskie zużycie

Unikalny system zarządzania spalinami umożliwia instalację palników o małej mocy, co zapewnia mniejsze zużycie i mniejsze koszty instalacji.

ZACIEMNIENIE

Funkcja, która zarządza skokami napięcia i przerwami w dostawie prądu, umożliwiając automatyczne ponowne uruchomienie pieca i kontynuowanie pieczenia.

AUTOMATYCZNE URUCHAMIANIE I ZATRZYMYWANIE

Możliwość zaprogramowania pieca tak, aby był gotowy do pieczenia lub wyłączał się, kiedy tylko chcesz.

FUNKCJONALNOŚĆ I NIEZAWODNOŚĆ

Duża stabilność cieplna pieca umożliwia pracę przy dużych obciążeniach produkcyjnych. Wszystkie instalacje dostępne są od przodu pieca. Piec może zostać przestawiony w inne miejsce pracy bez dodatkowych kosztów.

SZKŁO TERMOREFLEKSYJNE

Specjalne szkło termorefleksyjne zmniejsza utratę ciepła z pieca.

ZASILANIE

Piec Ecomondial opalany jest nowoczesnym palnikiem gazowym lub olejowym.

Specyfikacja techniczna pieca rurowego ECOMONDIAL

Piece rurowe Ecomondial Mondial Forni

Wartości piecy:

Masa termiczna

(zdolność do utrzymywania ciepła)

3/5

Elastyczność

(umiejętność wypieku wielu różnych odmian chleba i innych produktów na zakwasie lub suszu)

3/5

Dynamiczność

(możliwość szybkiej zmiany temperatury)

3/5

Zastosowanie:

Miejsce produkcji

Rodzaje produktów