Szukaj
Close this search box.

Chłodnio – garownie

Chłodnio-garownie, komory szokowe, garownie, chłodnie Tecnomac

W swojej ofercie posiadamy chłodnio-garownie marki Tecnomac nadające się do piekarnictwa, cukiernictwa, gastronomii czy lodziarstwa.

Produkty spożywcze, takie jak chleb, pizza, wyroby ciastkarskie i ogólnie produkty na zakwasie muszą zapewniać wysoką jakość i zapach.

Dobór składników i kunszt osób je przetwarzających, to tylko dwa podstawowe aspekty sukcesu. Nasze urządzenia są niezbędne w zakładach rzemieślniczych i przemysłowych (cukierniczych, piekarniczych, pizzeriach), ponieważ pomagają uzyskać doskonałe ciasta, zmniejszają potrzebę pracy nocnej i pozwalają usprawnić procedury produkcyjne w piekarni.

Komory do opóźnionego garowania Tecnomac zapewniają zoptymalizowane zarządzanie temperaturą, a także kontrolę wilgotności i rozrostu, mogą być wykorzystywane jako komory do rozrostu lub do rozmrażania lub jako lodówki.

Planner Lev S

Pojemność: 26 tac 600×400

Temperatura robocza: -10°C / +35°C

Najważniejsze funkcje modeli PLANNER LEV S MT:

KONTROLA POWIETRZA

System dystrybucji powietrza zapewnia równomierną dystrybucję i umożliwia jednorodne wyrastanie. Dzięki kanałowej wentylacji po lewej stronie wszystkie tace są równomiernie wietrzone.

KONTROLA TEMPERATURY

Szeroki zakres wybieranych temperatur pozwala na optymalne ustawienie Planner Lev S. Od -10°C do +35°C wszystkie produkty będą zawsze utrzymywane w wymaganej temperaturze, aby uzyskać najlepszy wynik procesu.

KONTROLA WILGOTNOŚCI

Modele Planner Lev S są wyposażone w precyzyjną regulację wilgotności. Ustawiając procentową wilgotność wewnątrz urządzenia w zakresie od 65% do 95%, można osiągnąć doskonały poziom wstępnego wyrastania i wyrastania niezależnie od rodzaju produktu.

Planner Lev L

Pojemność: 25 tacek 600×800 lub 50 tacek 600×400

Temperatura robocza: -10°C / +35°C

Najważniejsze funkcje modelu PLANNER LEV L MT:

  • INTUICYJNY I ŁATWY PANEL STEROWANIA
  • ŁATWE SZYNY HAKOWE
  • USZCZELKA HERMETYCZNA I USZCZELKA MAGNETYCZNA
  • SYSTEM ROZPROWADZANIA POWIETRZA TECNOMAC
  • AGREGAT SKRAPLACZ MONTOWANY NA GÓRZE DLA MAKSYMALNEGO BEZPIECZEŃSTWA
  • ŁATWA W CZYSZCZENIU OTWIERANA DESKA ROZDZIELCZA

Planner Lev C

Pojemność: 2 wózki 600×400 lub 1 wózek 600×800

Temperatura robocza: -10°C / +40°C

Najważniejsze funkcje modelu PLANNER LEV C MT:

  • WYMAGANA MINIMALNA PRZESTRZEŃ
  • ŁATWA W CZYSZCZENIU OTWIERANA DESKA ROZDZIELCZA
  • SYSTEM ROZPROWADZANIA POWIETRZA TECNOMAC
  • REGULOWANE DYFUZORY POWIETRZA
  • USZCZELKA HERMETYCZNA I USZCZELKA MAGNETYCZNA
  • PANEL STEROWANIA Z 7-CALOWYM EKRANEM DOTYKOWYM

BancoLev+2

Pojemność: 16, 24 lub 32 tac 600×400

Temperatura robocza: -2°C / +35°C

Najważniejsze funkcje modelu BANCOLEV+2 MT:

  • INTUICYJNA PROCEDURA PROGRAMOWANIA
  • ŁATWE W UŻYCIU TACE-RACK
  • USZCZELKI ZAMKA MAGNETYCZNEGO
  • WYKOŃCZENIA WEWNĘTRZNE I ZEWNĘTRZNE W S/S

BancoBiga+2

Pojemność: 16, 24 lub 32 tac 600×400

Temperatura robocza: +4°C / +35°C

Najważniejsze funkcje modelu BANCOBIGA+2 MT:

  • INTUICYJNA PROCEDURA PROGRAMOWANIA
  • ŁATWE W UŻYCIU TACE-RACK
  • USZCZELKI ZAMKA MAGNETYCZNEGO
  • WYKOŃCZENIA WEWNĘTRZNE I ZEWNĘTRZNE W S/S
  • ERGONOMICZNE UCHWYTY

LC Touch

Drzwi przesuwne, pojedyncze lub podwójne, LC Touch odpowiada na wszelkie potrzeby logistyczne obszarów produkcyjnych. Jakość wykończenia i wytrzymała podłoga pozwalają na łatwe dopasowanie w każdej sytuacji. Wspaniała modułowość serii LC Touch odpowiada na każdą potrzebę: od minimalnej głębokości zewnętrznej 179 cm do maksymalnej 480 cm i od minimalnej szerokości 99 cm do maksymalnej 480 cm powierzchni podstawy.

Projekt „szyty na miarę”, opracowany na podstawie układu każdej piekarni/cukierni.

LC Green+2

LC Green+2 wykonuje kilka podstawowych czynności w każdym zakładzie cukierniczym, piekarniczym czy gastronomicznym: komory do wyrastania z opóźniaczem, komory do wyrastania, komory do rozmrażania i komory chłodnicze. Jego system konstrukcyjny wykonany z paneli modułowych można dostosować do indywidualnych potrzeb, uwzględniając w najlepszym przypadku wszystkie przestrzenie, zwłaszcza te trudno dostępne, takie jak piwnice, drugie piętra lub ciasne otwory.