Chłodnio – garownie

W swojej ofercie posiadamy chłodnio-garownie marki Tecnomac nadające się do piekarnictwa, cukiernictwa, gastronomii czy lodziarstwa.
Produkty spożywcze, takie jak chleb, pizza, wyroby ciastkarskie i ogólnie produkty na zakwasie muszą zapewniać wysoką jakość i zapach.
Dobór składników i kunszt osób je przetwarzających, to tylko dwa podstawowe aspekty sukcesu. Nasze urządzenia są niezbędne w zakładach rzemieślniczych i przemysłowych (cukierniczych, piekarniczych, pizzeriach), ponieważ pomagają uzyskać doskonałe ciasta, zmniejszają potrzebę pracy nocnej i pozwalają usprawnić procedury produkcyjne w piekarni.
Komory do opóźnionego garowania Tecnomac zapewniają zoptymalizowane zarządzanie temperaturą, a także kontrolę wilgotności i rozrostu, mogą być wykorzystywane jako komory do rozrostu lub do rozmrażania lub jako lodówki.
Planner Lev S
Pojemność: 26 tac 600×400
Temperatura robocza: -10°C / +35°C
Najważniejsze funkcje modeli PLANNER LEV S MT:
KONTROLA POWIETRZA
System dystrybucji powietrza zapewnia równomierną dystrybucję i umożliwia jednorodne wyrastanie. Dzięki kanałowej wentylacji po lewej stronie wszystkie tace są równomiernie wietrzone.
KONTROLA TEMPERATURY
Szeroki zakres wybieranych temperatur pozwala na optymalne ustawienie Planner Lev S. Od -10°C do +35°C wszystkie produkty będą zawsze utrzymywane w wymaganej temperaturze, aby uzyskać najlepszy wynik procesu.
KONTROLA WILGOTNOŚCI
Modele Planner Lev S są wyposażone w precyzyjną regulację wilgotności. Ustawiając procentową wilgotność wewnątrz urządzenia w zakresie od 65% do 95%, można osiągnąć doskonały poziom wstępnego wyrastania i wyrastania niezależnie od rodzaju produktu.
Planner Lev L
Pojemność: 25 tacek 600×800 lub 50 tacek 600×400
Temperatura robocza: -10°C / +35°C
Najważniejsze funkcje modelu PLANNER LEV L MT:
- INTUICYJNY I ŁATWY PANEL STEROWANIA
- ŁATWE SZYNY HAKOWE
- USZCZELKA HERMETYCZNA I USZCZELKA MAGNETYCZNA
- SYSTEM ROZPROWADZANIA POWIETRZA TECNOMAC
- AGREGAT SKRAPLACZ MONTOWANY NA GÓRZE DLA MAKSYMALNEGO BEZPIECZEŃSTWA
- ŁATWA W CZYSZCZENIU OTWIERANA DESKA ROZDZIELCZA
Planner Lev C
Pojemność: 2 wózki 600×400 lub 1 wózek 600×800
Temperatura robocza: -10°C / +40°C
Najważniejsze funkcje modelu PLANNER LEV C MT:
- WYMAGANA MINIMALNA PRZESTRZEŃ
- ŁATWA W CZYSZCZENIU OTWIERANA DESKA ROZDZIELCZA
- SYSTEM ROZPROWADZANIA POWIETRZA TECNOMAC
- REGULOWANE DYFUZORY POWIETRZA
- USZCZELKA HERMETYCZNA I USZCZELKA MAGNETYCZNA
- PANEL STEROWANIA Z 7-CALOWYM EKRANEM DOTYKOWYM
BancoLev+2
Pojemność: 16, 24 lub 32 tac 600×400
Temperatura robocza: -2°C / +35°C
Najważniejsze funkcje modelu BANCOLEV+2 MT:
- INTUICYJNA PROCEDURA PROGRAMOWANIA
- ŁATWE W UŻYCIU TACE-RACK
- USZCZELKI ZAMKA MAGNETYCZNEGO
- WYKOŃCZENIA WEWNĘTRZNE I ZEWNĘTRZNE W S/S
BancoBiga+2
Pojemność: 16, 24 lub 32 tac 600×400
Temperatura robocza: +4°C / +35°C
Najważniejsze funkcje modelu BANCOBIGA+2 MT:
- INTUICYJNA PROCEDURA PROGRAMOWANIA
- ŁATWE W UŻYCIU TACE-RACK
- USZCZELKI ZAMKA MAGNETYCZNEGO
- WYKOŃCZENIA WEWNĘTRZNE I ZEWNĘTRZNE W S/S
- ERGONOMICZNE UCHWYTY
LC Touch
Drzwi przesuwne, pojedyncze lub podwójne, LC Touch odpowiada na wszelkie potrzeby logistyczne obszarów produkcyjnych. Jakość wykończenia i wytrzymała podłoga pozwalają na łatwe dopasowanie w każdej sytuacji. Wspaniała modułowość serii LC Touch odpowiada na każdą potrzebę: od minimalnej głębokości zewnętrznej 179 cm do maksymalnej 480 cm i od minimalnej szerokości 99 cm do maksymalnej 480 cm powierzchni podstawy.
Projekt „szyty na miarę”, opracowany na podstawie układu każdej piekarni/cukierni.
LC Green+2
LC Green+2 wykonuje kilka podstawowych czynności w każdym zakładzie cukierniczym, piekarniczym czy gastronomicznym: komory do wyrastania z opóźniaczem, komory do wyrastania, komory do rozmrażania i komory chłodnicze. Jego system konstrukcyjny wykonany z paneli modułowych można dostosować do indywidualnych potrzeb, uwzględniając w najlepszym przypadku wszystkie przestrzenie, zwłaszcza te trudno dostępne, takie jak piwnice, drugie piętra lub ciasne otwory.