Polish English German
Stratos XP 4.0 Drukuj

Piec idealny dla cukierni

Kto rozważa zakup pieca elektrycznego do cukierni, piekarni lub pizzerii i zależy mu, żeby:

- temperatura była pod ścisłą kontrolą, w każdym punkcie komory wypiekowej,

- wypieki były równomierne i doskonałe,

powinien koniecznie zainteresować się najnowszą linią pieców Stratos XP 4.0.

Piece Stratos marki Polin można elastycznie dopasować do produkcji przez zestawianie różnych modułów, z których każdy ma niezależnie sterowane.

Piece Stratos można kupić w wersjach klasycznych oraz w stylizowanych na starodawne piece opalane drewnem (czarne, z elementami postarzanego mosiądzu, ze stylizowanymi na dawne termostatami).

Piece Stratos XP 4.0 zapewniają wydajną produkcję powtarzalnych, wysokiej jakości wypieków. Inteligentny system ogrzewania pracuje w sposób dynamiczny, dopasowuje się do zadanych parametrów wypieku każdego produktu w czasie rzeczywistym i przyczynia się do energooszczędności pieca.

CECHY i DANE TECHNICZNE PIECÓW STRATOS XP 4.0

Stała temperatura

System dynamicznej kontroli PID automatycznie i dynamicznie oblicza ilość potrzebnej aktualnie energii do utrzymania zadanej temperatury. Każda nawet mała różnica temperatury jest niwelowana.

PID

Grzałki

Wzmocnione, opancerzone, elementy grzewcze są bardzo gęsto, gęściej niż w piecach konkurencyjnych, rozmieszczone. Dzięki temu znacznie poprawia się dystrybucja ciepła, jego równomierne rozłożenie w komorze oraz zmniejsza się obciążenie grzałek, ponieważ pracują w niższych temperaturach.

grzalki_stratos_roznice

System TZS - niezależna dla każdego modułu precyzyjna regulacja temperatury góra/dół oraz przód/centrum/tył - dopasowanie do każdego produktu.
Kontrola nad temperaturą w aż trzech strefach: przedniej, centralnej i tylnej pozwala na automatyczne wyrównywanie ilości ciepła w całej komorze wypiekowej i zapewnia równomierne pieczenie.

kontrol_temp_przod_tyl

Niezależna kontrola temperatury góra/dół w komorze wypiekowej. Pomiar temepratury niezależnie w górze i na dole komory wypiekowej pozwala bardzo dokładnie dopasować parametry wypieku w zależności od wymagań i rodzaju produktu.

kontrol_temp_gora_dol

Super Power i łukowaty sufit komory w celu  zmniejszenia strat ciepła - funkcje dedykowane wypiekom wymagającym więcej mocy, np. pizzy, foccacci.

lukowy_sufit_komory

STEROWANIE

Samoregulacja, automatyczne i inteligentne funkcje zapewniają uzyskanie w łatwy i powtarzalny sposób wysokiej jakości wypieku małych, średnich i dużych wyrobów, również nadziewanych, z ciast sztywnych i ciężkich po miękkie i delikatne, z wysoką zawartością wody. Każda komora została wyposażona w niezależne sterowanie dzięki czemu każda komora może wypiekać inny produkt, z innymi parametrami. 

Oprogramowanie zapewnia m. in. automatyczne działanie systemów PID, TZS, funkcji kontroli i oszczędzania energii oraz zapisanie do 100 receptur (każdy cykl z 10 krokami pieczenia). Możliwe jest indywidualne zaprogramowanie czynności automatycznych tak, by piec był jak najlepiej dopasowany do danej produkcji, np. automatyczne  włączanie i wyłączanie o wybranej godzinie, utrzymywanie trybu gotowości i optymalnej temperatury w zadanym czasie.

Serwisowy, dynamiczny kod QR - Funkcja umożliwiająca bezpośredni kontakt pieca z serwisem. W przypadku awarii pieca, na panelu sterowania pojawia się automatycznie wygenerowany QR-Code. Po wysłaniu kodu QR do serwisu możliwa jest diagnoza problemu bez konieczności wizyty serwisanta.

Ekran dotykowy - 5-calowy monitor z ekranem dotykowym Touch Screen 5’’.

Klasyczne przyciski - Indywidualnie zaprogramowane do najczęściej używanych poleceń, które usprawniają pracę operatora pieca.

Sieciowanie i zdalne zarządzanie piecem odbywa się za pomocą oprogramowania BakeApp 4.0. Opcjonalnie można stworzyć system Industry 4.0. 

Sterowanie_Stratos4

 

SKONFIGURUJ PIEC JAK CHCESZ - Modułowa budowa oraz niezależne sterowanie dla każdej komory pozwala na skonfigurowanie pieca najbardziej dopasowanego do danej produkcji.

Rodzaje płyt grzewczych:

Rodzaje_plyt_grzewczych_Stratos_4

 

Moduły wypiekowe

  • 2, 3, 4 lub 6 blach na jednym poziomie.
  • Komory wypiekowe o wysokości wewn. 170 lub 220 mm.

Rodzaje_modulow_wypiekowych_Stratos

Różne wykończenia dla dopasowania do wnętrza sklepu:

Wykonczenie_designe_Stratos_4

DANE TECHNICZNE:

Dane_tech_1_Stratos

 

Dane_tech_2_Stratos

Dane_tech_3_Stratos

Z nami upieczesz wszystko.

tel. +48 784 904 286

mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Produkty_i_piec_Stratos2

 
Realizacja Design Media