Polish English German
Miesiarka Spiralna Z Dwoma Spiralami Drukuj

Miesiarka Spiralna z Dwoma SpiralamiMiesiarka Spiralna z Dwoma Spiralami:

  • 50 % redukcja czasu miesienia w stosunku do tradycyjnej miesiarki spiralnej
  • dwie spirale i zwiększona prędkość miesienia (decydują o jeszcze lepszej jakości ciasta)
  • masywność części mechanicznych
  • dwie prędkości dzieży i podwójna spirala to dodatkowe walory nowej miesiarki przemysłowej, masywnej i wszechstronnej przy każdym rodzaju ciasta
  • miesi bez tzw.” efektu rwania” i  bez podnoszenia temperatury
  • wynik miesienia: ciasto jednorodne o” jedwabistej” strukturze
  • duża moc, ergonomoczny design
  • łatwość przestawiania i utrzymania w czystościomputera 20 programów
 
Miesiarka Spiralna z Dwoma Spiralami - Specyfikacja (EN)
Pobierz Program Adobe Reader

 

Do zastosowań zwykłych i specjalnych takich jak:

  • PIZZE
  • PRECLE oraz inne rodzaje ciast twardych
  • CIABATTE oraz pieczywo wymagające długiej fermentacji przy intensywnej metodzie wyrabiania
  • CROISSANTS i inne rodzaje ciast

  • Pojemności: 240, 300, 400 i 500 kg ciasta
  • Masywny korpus stalowy
  • Osłona głowicy  z tworzywa wzmocnionego włóknem szklanym
  • Elementy mające bezpośredni kontakt z ciastem ze stali nierdzewnej
  • Konstrukcja podniesiona na nóżkach ze stali nierdzewnej
  • Podwójny napęd pasowy i reduktor zębaty z silnikiem o dużej mocy napędu spirali
  • Podwójny motoreduktor z napędem ciernym
  • Hydrauliczny system podnoszenia i opuszczania głowicy oraz zaczepu i wyczepu dzieży
  • Pełna osłona przeciwpyłowa z zamykanym otworem (do kontroli ciasta i uzupełniania  składników)
Rolki prowadzące dzieżę
  • Dzieża z wózkiem na kółkach
  • Dwie prędkości spiral
  • Dwie prędkości dzieży i ruch wsteczny przy wolnych obrotach
  • Przełącznik prędkości dzieży
  • Wolnostojąca szafa sterownicza ze skrzynką elektryczną
  • 2 czasomierze cyfrowe

 Akcesoria dodatkowe do miesiarek z dzieżą wyjezdną

  • Komputer PLC z panelem touch screen z możliwością programowania funkcji według indywidualnych potrzeb
  • Sonda do pomiaru wzrostu temp. ciasta
  • System do schładzania ciasta metodą podawania CO2
  • Podnośniki dzieży
  • Inne narzędzia do ciast specjalnych
  • Możliwość regulacji prędkości pracy według indywidualnego zapotrzebowania

Model

 

 

AVANT FORCE

AVANT FORCE

AVANT FORCE

 

AVANT FORCE

 

 

 

 

240

 

300

400

 

500

ilość ciasta (min./maks.)

 

Kg

 

20/240

30/300

30/400

 

40/500

ilość mąki (min./maks.)

 

Kg

 

12/150

18/185

18/250

 

24/300

ilość wody (min./maks.)

 

Lt

 

8/90

 

12/115

12/150

 

16/200

objętość dzieży

 

Lt

 

370

 

460

600

 

700

% woda/min.do ilości mąki

 

%

 

45

 

45

45

 

45

obroty spirali na 1 biegu

 

rpm

 

86

 

86

86

 

86

obroty spirali na 2 biegu

 

rpm

 

173

 

173

173

 

173

obroty dzieży na 1 biegu

 

rpm

 

8

 

8

7

 

7

obroty dzieży na 2 biegu

 

rpm

 

16

 

16

14

 

14

moc silników na  1 biegu

 

kw

 

19

 

19

22,5

 

22,5

moc silników na  2 biegu

 

kw

 

27

 

28

37

 

37

pobór mocy V. 230

 

A

 

90

 

90

115

 

115

pobór mocy V. 400

 

A

 

53

 

53

67

 

67

średnica spirali

 

mm

 

58

 

58

60

 

60

wysokość dzieży od podłogi 

A

mm

 

1020

 

1050

1090

 

1090

długość całkowita                

P

mm

 

2300

 

2420

2570

 

2670

szerokość                          

L

mm

 

1100

 

1200

1300

 

1400

wysokość                            

H

mm

 

1890

 

1890

2010

 

2010

wysokość maszyny po otwarciu głowicy

H1

mm

 

2380

 

2380

2500

 

2500

waga

 

kg

 

2250

 

2340

2700

 

2820

 
Realizacja Design Media