Polish English German
Strona Główna Produkty Linia do Chleba
Linia do Chleba Welkroft Drukuj

Linie Welkroft charakteryzują się prostotą w budowie i działaniu, jak większość dostępnych linii podział dokonuje się na zasadzie dzielenia objętościowego.

Niezwykle trwałe i objęte do końca roku ceną promocyjną! (w opcji promocyjnej jedne z najtańszych na rynku) - kraj pochodzenia Niemcy.
Istnieje możliwość dowozu urządzeń do klienta i dokonania prób.


Maszyna do zaokrąglania ciasta:

Maszyny zaokrąglające ciasto nadają okrągły kształt za pomocą zaokrąglonych kanałów oraz stożka aluminiowego. Zaokrąglenie kanałów może dopasowane odpowiednio dla różnych zakresów wagowych kawałka ciasta. Regulowany pojemnik na mąkę ze stali nierdzewnej jest w wszystkich wersjach zaokrąglarek do ciasta.

Ilość mąki może być łatwo regulowana. Komponenty elektryczne spełniają standardy UE. Kanały oraz stożek mogą opcjonalnie zostać pokryte teflonem. Maszyna posiada gumowe nóżki aby nie uszkodzić podłoża na którym stoi.

Dmuchawy kanałów są w standardzie. Nawiew ciepłym powietrzem może zostać kupiony jako opcja. Osłony maszyny pomalowane są elektrostatyczną farbą proszkową. Osłony ze stali nierdzewnej mogą zostać kupione opcjonalnie. Maszyna może zostać wyprodukowana z elektroniczną jednostką kontroli prędkości (w standardzie 1 prędkość). Poliamidowe kółka pozwalają na łatwe i szybkie przestawianie maszyny bez uszkadzania nawierzchni.

Maszyna dzieląca ciasto na podstawie objętości:

Delikatnie dzieli ciasto zgodnie z wyznaczoną masą, dzięki czemu jakość ciasta jest wyższa a zużycie drożdży niższe. Jednoczęściowe pokrywy po obu stronach maszyny zapobiegają dostawaniu się mąki do mechanicznych oraz elektronicznych części pieca.

Taśmy przenośnika oczyszczają się podczas działania maszyny. Odpady są zbierane w specjalnych pojemnikach umieszczonych pod taśmami. Wszystkie części które wchodzą w bezpośredni kontakt z mąką lub ciastem są wykonane ze stali nierdzewnej zgodnie ze standardami UE. Maszyna może być mechanicznie ustawiona na 3 różne prędkości. Elektroniczna kontrola prędkości może być wykupiona jako opcja.

Obudowa jest odporna na mocne wibracje. Smarowanie odbywa się w zamkniętym systemie aby zmniejszyć straty oleju oraz wydłużyć jego żywotność. Rury używane do smarowania są typu hydraulicznego. System elektryczny jest zgodny ze standardami UE. Mogą zostać ustawione różne zakresy wagowe. Poliamidowe kółka pozwalają na łatwe i szybkie przestawianie maszyny bez uszkadzania nawierzchni.

Intermediate Proofer:

Zaprojektowany dla większych ilości produktów. Sensor zarządzający maszyną zaczyna działać kiedy kawałek ciasta pojawi się na wprost wejścia. Silnik z hamulcami będą włączać oraz zatrzymywać maszynę aby znaleźć najlepszą pozycję kiedy ciasto pojawi się w środku, czynność ta zapobiega spadaniu ciasta. Pojemniki z tworzywa sztucznego mogą być łatwo wyciągane w celu ich wyczyszczenia.

Model ten posiada 820 pojemników nośnych ciasta. Prowadnice ciasta, pojemniki na mąkę, wejście oraz wyjście kanałów ciasta które mają kontakt z ciastem lub mąką są wykonane ze stali nierdzewnej w standardzie. Maszyna jest dostarczona rozmontowana dzięki czemu może łatwo zostać przeniesiona oraz zainstalowana w odpowiednim miejscu. Wejścia oraz wyjścia dla ciasta mogą zostać umieszczone z przodu, tyłu oraz obu boków maszyny.

Wentylator obiegu, lampy UV lub klimatyzacja moga zostać dodane do maszyny jako opcja. Wielkie przesuwane okna pozwalają na oglądanie wnętrza oraz mogą być łatwo otwierane na potrzeby czyszczenia lub czynności konserwacyjnych. Wzmocnione przekładnie oraz przemysłowy system łańcuchów gwarantuje długą żywotność maszyny. Elektroniczna kontrola prędkości oraz pokrywy ze stali nierdzewnej mogą być kupione jako opcja. Komponenty elektryczne spełniają standardy UE.

Maszyna kształtująca podłużny kształt:

Używana do nadania różnym rodzajom chleba kształtu małej bagietki (max. 45 cm), Chleb francuski, tostowy oraz chleb kanapkowy. Maszyna posiada 2 różne poduszki naciskowe. Pierwsza poduszka jest płaska natomiast druga ma kształt wygięty.

Obie poduszki mogą zostać osobno regulowane aby nadać ciastu idealny kształt. Walce które nadają pierwszy kształt ciastu są zrobione z nie lepiących się materiałów zgodnie ze standardami UE.

Mąka oraz resztki ciasta są zbierane są w metalowej misce umieszczonej pod taśmą przenośnika. Rozwiązanie to ułatwia czyszczenie. Poliamidowe kółka pozwalają na łatwe i szybkie przestawianie maszyny bez uszkadzania nawierzchni. Osłony ze stali nierdzewnej mogą zostać dokupione jako opcja.

 
Realizacja Design Media