Polish English German
Miesiarka BAGEL Drukuj

Miesiarka BAGEL:

INOWACYJNY SYSTEM NAPĘDU DZIEŻY (WYELIMINOWANIE REDUKTORA)
  • Wynikiem głębokiej analizy newralgicznych punktów występujących w miesiarkach jest wprowadzenie nowego, bardziej elastycznego systemu napędu dzieży. Sztywny i obciążony element, jakim jest reduktor, zastąpiony został elementami bardziej elastycznymi, które stanowią koła i pasy. Wynikiem wprowadzenia zmian jest maszyna idealna wręcz do produkcji ciągłych w rzemiośle jak i przemyśle.
JAKOŚĆ CIASTA: CIASTA WYŚMIENITE, JEDNORODNE I PRECYZYJNIE WYROBIONE
  • Powyższy model miesiarki, owoc przeszło trzydziestoletniego doświadczenia firmy MIXER, wyróżnia się zdolnością do wyrabiania różnych ciast o bardzo wysokiej jakości: mogą to być ciasta na chleb, pizzę, crossants, babki panettone czy inne. Zdolność, o której tu jest mowa, może być w każdej chwili poddana weryfikacji. W każdej chwili MIXER udostępnia wiedzę i doświadczenie swoich techników celem sprostania życzeniom nawet najbardziej wymagających klientów. Możliwe jest np. takie dostosowanie narzędzia np. spirali, które umożliwi optymalizację jakości w przypadku ciast specjalnych.
ZNIKOME PODGRZEWANIE CIASTA
  • Skuteczność działania spirali MIXER ujawnia się niskim stopniem podnoszenia temperatury podczas miesienia oraz wysoka jakością ciasta.

DANE TECHNICZNE

Model

 

PRO.E 200 BAGEL

PRO.E 250 BAGEL

PRO.E 300 BAGEL

PRO.E 400 BAGEL

PRO.E 500 BAGEL

ilość ciasta (min./maks.)

kg

15/200

15/250

20/300

30/400

40/500

ilość mąki (min./maks.)

kg

9/125

9/150

12/185

18/250

24/300

ilość wody (min./maks.)

l

6/75

6/100

8/115

12/150

16/200

objętość dzieży

l

320

380

470

600

700

% woda/min.do ilości mąki

%

45

45

45

45

45

obroty spirali na 1 biegu

rmp

90

90

90

92

92

obroty spirali na 2 biegu

rmp

182

182

182

184

184

obroty dzieży na 1 biegu

rmp

8

8

8

8

8

obroty dzieży na 2 biegu

rmp

16

16

17

16

16

moc silników na  1 biegu

kw

11.1

11.1

12.6

15.8

17.3

moc silników na  2 biegu

kw

16.6

16.6

17.1

23.6

25.1

pobór mocy V. 230

A

56

56

58

80

84

pobór mocy V. 400

A

33

33

34

47

49

średnica spirali

mm

60

60

60

60

60

wysokość dzieży od podłogi  A

mm

960

1020

1036

1090

1090

długość całkowita                 P

mm

2110

2110

2210

2330

2430

szerokość                           L

mm

1220

1220

1270

1320

1400

wysokość                            H

mm

1585

1585

1585

1640

1640

wysokość maszyny po otwarciu głowicy

mm

2150

2150

2150

2350

2350

waga

kg

1610

1640

1730

200

2110

WYPOSAŻENIA STANDARDOWE

kocioł, kolumna, osłona przeciw wypadkowa oraz osłona antypyłowa ze stali nierdzewnej AISI 304

pokrywa pełna

spirale ze stali nierdzewnej AISI 431

przełącznik drugiej prędkości dzieży

napęd spirali poprzez koła pasowe i pasy klinowe, napęd dzieży dwoma kołami ciernymi

czasomierze z funkcją automatycznego przejścia z pierwszego na drugi bieg  

podnoszenie i opuszczenie głowicy oraz zaczep/wyczep kotła siłownikami hydraulicznymi

przełącznik obrotów wstecznych dzieży na pierwszej prędkości

korpus ze stali lakierowanej na szaro lakierem             RAL 9007

przycisk zezwolenia do podnoszenia głowicy oraz wyczepu dzieży

wałki pozycjonujące dzieżę

napięcie 400 V 50 Hz 3 fazy

dzieża na kółkach

kabel 4 metry z wtyczką CEE

zabezpieczenie silnika przed przeciążeniami i przepięciami

instrukcja obsługi

WYPOSAŻENIE DODATKOWE

konstrukcja ze stali nierdzewnej

system chłodzenia ciasta przez wprowadzenie CO2

 dodatkowy kocioł

zgarniaki

komputer umożliwiający programowanie poszczególnych faz receptur

automatyczne podnoszenie głowicy na koniec cyklu

sonda kontaktowa do pomiaru temperatury ciasta

pojemnik na mikroskładniki z dozowaniem sterowanym komputerowo

licznik absorpcji energii

system smarowania kotłem olejem

sterowanie po lewej stronie maszyny

 


 
Realizacja Design Media